Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Bietensoep met aardappel, gember en komijn

Een reactie plaatsen

 

bietensoep met aardappel, gember en komijn

Een supersnelle en lekkere bietensoep! Als je alles hebt gesneden staat de soep in een kwartier op tafel.

Het recept komt uit het supermarktmagazine Boodschappen.

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 2 cm verse gember, geschild en fijngehakt
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 100 gram kruimige aardappels, geschild en grof geraspt
  • 500 gram gekookte bietjes, geschild en grof geraspt
  • 300 ml groentebouillon (van halve tablet)
  • zure room

Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui ongeveer 5 minuten op een lage stand. Voeg de knoflook, gember en komijn toe en fruit nog een paar minuten. Voeg de aardappel, bietjes en bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken en pureer dan met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met een ‘swirl’ zure room.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s