Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Pastinaak met gember en tahindressing

Een reactie plaatsen

Pastinaak Collage

Dit is werkelijk een heerlijke, én eenvoudige manier, om pastinaken te bereiden! Geroosterd in de oven, heerlijk gekruid met gember, koriander en sambal, en dan serveren met rijst met een fris tahinsausje…mmmm.

Het recept is van Michiel Bussink en stond in het blad Down to Earth van Milieudefensie.

Ingrediënten:

  • 1 kilo pastinaken, geschild
  • 2 grote uien, in dunne ringen
  • halve theelepel sambal
  • 2-3 cm verse gember, geraspt
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • zout
  • olie
  • 3 eetlepels tahin (sesampasta)
  • sap van een halve citroen
  • diksap
  • 1 theelepel Dijon mosterd

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de geschilde pastinaken in de lengte 2 keer doormidden en vervolgens overdwars in grove stukken. Meng de pastinaken met ui-ringen in een braadslede, samen met een halve theelepel zout, de sambal, gember, koriander en een flinke scheut olie. Zet een half uur tot veertig minuten in de oven.

Meng ondertussen de tahin met het citroensap, een scheut diksap, de mosterd en een scheut lauw water, en roer tot een soepel sausje. Leng eventueel nog wat extra aan met water.

Serveer met gekookte rijst.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s