Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Kikkererwtencurry

Een reactie plaatsen

kikkererwtencurry bord dichtbij

Lekker en érg makkelijk, deze curry van kikkererwten en tomatenblokjes. De kruiden, zoals komijn, koriander, paprika- en chilipoeder geven er de heerlijke smaak aan. Perfect  voor een doordeweekse dag. Eet het met couscous, rijst, of naan.

Het recept vond ik in Het grote vegetarische kookboek.

Ingrediënten:

  • 2 uien, fijngesneden
  • 3-4 teentjes knoflook, uit de pers
  • 1 eetlepel ghee of olie
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel gemalen koriander
  • 2 blikjes kikkererwten à 400 gram, uitgelekt
  • 1 blik tomatenblokjes à 400 gram
  • 1 theelepel garam masala
  • eventueel wat (Griekse) yoghurt

Verhit de olie of ghee in een pan. Voeg en knoflook toe en fruit op middelhoog vuur al roerend glazig.

Voeg chilipoeder, zout, kurkuma, paprikapoeder, komijn en koriander toe. Bak dit al roerend 1 minuut mee.

Roer de kikkererwten en de inhoud van het blik tomatenblokjes erdoor. Laat het mengsel afgedekt op laag vuur 20 minuten pruttelen. Voeg dan de garam masala toe en laat afgedekt nog 10 minuten stoven.

Serveer met rijst, couscous of naan en eventueel wat yoghurt.

 

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s