Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Yakisoba – Japanse noedels

2 reacties

Yakisoba   Een heerlijk en erg makkelijk & snel Japans noedelgerecht. Ik las dat dit het Japanse equivalent van junkfood is en dat je het in Japan overal op straat kunt kopen. Hoe dan ook, het is lekker en een stuk gezonder dat het Amerikaanse junkfood. Het recept vond ik in het kookboek 500 Vega gerechten. Ingrediënten: Voor de saus:

  • 6 eetlepels teriyakisaus
  • 2 eetlepels mirin (Japanse rijstwijn) of appelsap
  • 2 theelepels hete chilisaus
  • 1 stengel citroengras, alleen het zachte binnenste deel, geplet en in dunne ringen
  • 1 theelepel suiker
  • 2 theelepels sesamolie

Voor het roerbakgerecht:

  • 225 gram sobanoedels
  • 1,5 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 kleine ui, in ringen
  • 2 teentjes knoflook, geraspt of geperst
  • 2 wortels, in dunne plakjes
  • halve kool, geschaafd (ik gebruikte een witte kool, maar een andere kool kan ook)
  • 225 gram tofu, geperst, uitgelekt en in blokjes van 1 cm (om te persen kun je de tofu in een vergiet leggen, een bord erop, daar iets zwaars op zetten en dat een tijdje laten staan)
  • 4 lente-uitjes gehakt
  • 1 eetlepel geroosterd sesamzaad
  • gehakte lenteuitjes of fijngesneden zeewier, ter garnering
  • reepjes ingemaakte gember, ter garnering

Meng de ingrediënten voor de saus in een kleine kom en zet apart. Leg de sobanoedels in kokend water en kook ze in ongeveer 2 minuten beetgaar. Niet langer, dan worden ze plakkerig. Giet ze af, spoel ze met koud water en giet ze weer af. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui 2 minuten. Voeg dan de knoflook, wortels en kool toe en bak alles 3-5 minuten, tot de groenten gaar maar nog stevig zijn. Voeg de tofu, sobanoedels, lente-uitjes, sesamzaad en saus toe. Schep alles om en verwarm het tot de tofu en de noedels goed warm zijn. Garneer het gerecht desgewenst met de lente-uitjes en/of gember. Yakisoba pan

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

2 thoughts on “Yakisoba – Japanse noedels

  1. Lijkt me héérlijk, maar zijn er eigenlijk ook glutenvrije noedels verkrijgbaar?

    • Dag Petra, bij de biologische winkel (zoals EkoPlaza) verkopen ze glutenvrije noedels, bijv. van King Soba of van Terrassana. Misschien ook al bij de ‘gewone’ supermarkt, maar dat weet ik niet zeker. Hartelijke groet en veel eetplezier, Marianne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s