Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Venkel-tomatensoep

Een reactie plaatsen

venkel-tomatensoep

Deze rijk gevulde venkel-tomatensoep is érg lekker – de sinaasappelschil maakt het af. De soep is makkelijk en snel te maken!

Het recept komt uit het kookboek De zon op je bord! van Jolande Burg.

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 2 venkelknollen, in smalle repen
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 blik tomatenblokjes, 400 gram
  • 1 eetlepel pernod (bij gebrek aan pernod deed ik wat gemalen anijszaad door de soep)
  • 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
  • 1 groentebouillonblokje
  • sap van een halve sinaasappel
  • 200 ml water
  • peper en zout

Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de uit zachtjes tot glazig. Voeg de venkel toe en bak even mee. Doe de tomatenpuree en de knoflook erbij en schep alles goed om. Voeg in één keer de tomatenblokjes, pernod, sinaasappelschil, bouillonblokje, sinaasappelsap en water erbij. Laat dit 25 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Schenk de soep in kommen en strooi het venkelgroen erover. Serveer met brood.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s