Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Geroerbakte broccoli met tempeh en pinda-soja-gembersaus

Een reactie plaatsen

Geroerbakte broccoli met tempe en pinda-soya-gembersaus bewerkt

Weer zo’n heerlijk recept van Alissa Saenz van Connoisseurus Veg! De combinatie van gebakken tempeh, die eerst een tijdje heeft gemarineerd in een soja-citroen-gemberdressing, met geroerbakte broccoli met pinda-soja-saus is echt verrukkelijk. En dat allemaal op een bedje van witte rijst. Een aanrader. En niet ingewikkeld.

Ingrediënten:

Voor de pindasaus:

  • 2 eetlepels pindakaas
  • 2 eetlepels water
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel ahorm- of agavesiroop
  • 1 eetlepel citroensap
  • halve theelepel vers geraspte gember

Voor de tempeh-marinade

  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel vers geraspte gember
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • ongeveer 225 gram tempeh, in kleine blokje van 1 cm
  • 1 eetlepel plantaardige olie

Voor de geroerbakte broccoli

  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 flinke stronk broccoli, in roosjes, de steel geschild en ik kleine stukjes
  • 2 handenvol basilicumblaadjes, gehakt
  • 300 gram (pandan)rijst, gekookt

Maak de pindasaus: roer alle ingrediënten door elkaar.

Maak de tempeh: Roer in een kom het citroensap, de sojasaus, gember en knoflook door elkaar. Voeg de tempehblokjes toe en roer goed om. Laat minimaal een half uur staan.

Kook de rijst en zet weg.

Bestrijk de bodem van een wok met olie en verhit. Voeg de tempehblokjes toe, houd de marinade zoveel mogelijk achter. Bak ongeveer 4 minuten, tot de tempeh bruin wordt aan de onderkant. Keer om en bak nog een keer 4 minuten. Voeg dan de (rest van de) marinade toe en bak nog een minuutje door tot het vocht verdwenen is. Schep de tempeh op een bord.

Verhit olie in de wok en voeg de knoflook en broccoli toe. Roerbak ongeveer 3 minuten, tot de broccoli gaar en toch nog knapperig is. Voeg de pindasaus toe en roerbak 1, tot alles heet en goed vermengd is. Voeg een paar lepels water toe als de pan te droog wordt. Verwijder van het fornuis en roer de bascilicum erdoor.

Serveer het óp de rijst.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s