Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Salade van witlof, blauwe kaas en artisjokharten

Een reactie plaatsen

witlofsalade met blauwe kaas en artisjok bewerkt

Dit is een heerlijke, lichte en snelle salade. Prima als hoofdgerecht met goed brood, boter en olijfolie erbij, en ook erg geslaagd als voor- of lunchgerecht.

Het recept stond in het magazine Lekker (w)eten van EkoPlaza.

Ingrediënten:

  • 3 stronkjes witlof, buitenste blaadjes (indien nodig) verwijderd en harde kern eruit
  • kneep citroensap
  • 1 potje artisjokharten, gehalveerd
  • 2 eetlepels zwarte olijven zonder pit
  • stukje blauwe kaas naar keuze, in stukjes (ik gebruikte blauwe geitenkaas)
  • 2 eetlepels kappertjes
  • handje rucola
  • handje cashewnoten, geroosterd

Voor de sinaasappeldressing:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • sap van halve sinaasappel
  • zout en peper naar smaak

Halveer de witlof in de lengte en snijd in schuine stukken. Besprenkel met citroensap om verkleuren te voorkomen.

Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar.

Schik alles op borden of een grote schaal en druppel de dressing erover.

witlofsalade met blauwe kaas en artisjok schaal bewerkt

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve en narratieve (schrijf)coach voor mensen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.