Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Caribische bonensoep met boerenkool

2 reacties

Caribische bonensoep met boerenkool bewerkt

Deze heerlijke, pittige Caribische soep met zwarte en kidney-bonen, kokosmelk, rode peper, veel kruiden én boerenkool is een echte aanrader: lekker én erg makkelijk en snel!

Het recept vond ik op de website van Alissa Saenz: Connoisseurus Veg.

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1-2 rode hete pepers, zaadjes verwijderd, fijngesneden (aangeraden worden de heel hete Habanero of Scotch bonnet pepers – een ‘gewone’ rode peper voldoet ook prima)
  • 1,5 theelepel geraspte verse gember
  • 500 ml groentebouillon
  • blik 400 ml kokosmelk
  • blik tomatenblokjes, 400 ml
  • blik rode kidneybonen, 400 gram, afgespoeld en uitgelekt
  • blik zwarte bonen, 400 gram, afgespoeld en uitgelekt
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels agave- of ahornsiroop
  • 1 theelepel piment
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • halve theelepel kaneel
  • halve theelepel gemalen zwarte peper
  • zout naar smaak
  • 150 – 200 gram boerenkool, gesneden (of 1 medium stronk boerenkool, steel verwijderd, blaadjes in kleine stukjes gescheurd)

Verhit de olie in een grote soeppan en bak de ui 5 minuten zachtjes. Voeg dan knoflook, pepers en gember toe en bak nog een minuutje mee.

Voeg dan bouillon, kokosmelk, tomaten, bonen,citroensap, siroop en alle kruiden toe. Breng aan de kook, zet het vuur zacht en laat zonder deksel ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.

Roer de boerenkool erdoor en laat ongeveer 2 minuten meepruttelen. Schep de soep in kommen of borden.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

2 thoughts on “Caribische bonensoep met boerenkool

  1. Marianne, er is wat weggevallen in de laatste regel van het recept. Hoeveel minuten zou jij de boerenkool laten meepruttelen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s