Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Couscoussalade met raapstelen

Een reactie plaatsen

couscoussalade met raapsteeltjes bewerkt

Een heel erg lekkere lente-salade, deze couscoussalade met raapsteeltjes, tomaatjes, olijven en feta. Dat de couscous is geweld in sinaasappelsap en is gekruid met ras-el-hanout en sinaasappelrasp maakt de salade nóg lekkerder!

Het recept stond in de laatste Allerhande.

Ingrediënten:

  • 1 sinaasappel, schoongeboend
  • halve groentebouillontablet
  • 300 gram couscous
  • 2 bosjes raapstelen
  • 6 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 potje zwarte olijven zonder pit, 240 gram uitgelekt
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • 250 gram romaatjes of andere kleine tomaatjes, gehalveerd
  • 200 gram feta
  • 1 limoen, in partjes

Rasp de schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Vul het sap aan met water tot 300 ml en breng met de bouillontablet aan de kook. Doe de couscous en het sinaasappelrasp in een ruime schaal en schenk de bouillon erover. Roer door en laat 10 minuten staan.

Snijd de raapstelen grof. Roer de couscous los met en vork. Roer de olie, olijven en ras el hanout erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de romaatjes en raapstelen erdoor. Verkruimel de feta erover en serveer met de limoen.

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s