Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Bloemkooltajine met kikkererwten, harissa en ingelegde citroen

4 reacties

 

tajine bloemkool kikkererwten bewerkt

Erg lekkere en voedzame tajine die binnen een uur op tafel staat. Weer een fijn recept uit het kookboek Vegetarische tajines & couscous van Ghillie Basan.

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels ghee, of 1 eetlepel olijfolie plus 1 eetlepel boter
  • 1 ui, grof gehakt
  • 2 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 2 theelepels korianderzaad
  • 1-2 theelepels suiker
  • 400 gram kikkererwten uit blik, afgespoeld en afgegoten
  • 1 bloemkool, in kleine roosjes
  • 1 blik tomatenblokjes, 400 gram
  • 2-3 theelepels harissa
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • bosje verse koriander, grof gehakt
  • 1 ingelegde citroen, schil fijngehakt

Verhit de ghee of boter plus olie in een tajine of pan met dikke bodem. Voeg de ui toe en bak in 2-3 minuten iets zacht. Voeg knoflook, korianderzaad en suiker toe en bak 2-3 minuten mee, tot ui en knoflook beginnen te verkleuren. Voeg dan kikkererwten en bloemkoolroosjes toe.

Voeg de tomaten toe, roer de harissa erdoor en schenk er zoveel water bij dat de bloemkool net onderstaat. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Dek de pan af en laat de tajine ongeveer 20 minuten op laag vuur koken, tot de bloemkool gaar is.

Bestrooi de tajine royaal met zout en peper. Meng de helft van de koriander en ingelegde citroenschil erdoor en kook het geheel nog 5-10 minuten.

Garneer het gerecht met de resterende koriander en ingelegde citroen en serveer.

Serveer met lekker (Turks of Marokkaans) brood.

tajine bloemkool kikkererwten brood

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

4 thoughts on “Bloemkooltajine met kikkererwten, harissa en ingelegde citroen

  1. Superlekker! We aten het met notenrijst en een salade van bladsla, rode paprikablokjes, avocado, sinaasappel en pistachenootjes.

  2. Erg lekker en licht recept, ik had geen bloemkool dus heb een halve pompoen gebruikt, dank je wel voor het delen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s