Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Kaasfondue met zoet bier

Een reactie plaatsen

kaasfondue zoet bier

 

Altijd gezellig én lekker, kaasfonduen! Deze kaasfondue is gemaakt met bier in plaats van met wijn en is bij ons al jaren favoriet.

Ingrediënten:

  • 1 knoflookteentje
  • 600 gram geraspte belegen kaas
  • 4 dl zoet bier: kersenbier of ander vruchtenbier
  • 1 eetlepel maizena
  • cayennepeper

Voor erbij:

  • gekookte krieltjes
  • kleine tomaatjes
  • geblancheerde broccoli
  • komkommer
  • donker (stok)brood
  • enzovoort…

Wrijf de fonduepan in met het gehalveerde knoflookteentje. Verwarm het bier in de pan tot het begint te bruisen. Draai dan het vuur laag, voeg de kaas toe en laat hem al roerende smelten (niet koken!).

Roer de maizena met 2 eetlepels koud water, schenk het papje al roerende bij de fondue.

Breng de fondue op smaak met een beetje cayennepeper.

kaasfondue groenten kaasfondue dichtbij

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s