Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Quiche met noten, dadels, peer en geitenkaas

1 reactie

quiche dadels geitenkaas bewerkt

Het klinkt onlogisch, maar klopt toch: dit is een zoete hartige taart! De combinatie van noten, dadels, peer, sjalotjes, geitenkaas en rozemarijn is anders én erg lekker. Eet er een frisse salade of lekker groentegerecht bij! Ook zeer geschikt als buffetgerecht.
Je eet de taart op kamertemperatuur – als je bezoek krijgt kun je ‘m dus al van tevoren maken.

Het recept stond in de laatste Allerhande.

 

Ingrediënten:

  • 50 gram ongebrande notenmix, grofgehakt
  • 3 sjalotten, in dunne ringetjes
  • 125 gram verse dadels, ontpit, in parten
  • 2 peren, geschild en in de lengte in parten
  • 4 eieren
  • 200 ml slagroom
  • 100 gram jong belegen geitenkaas
  • 2 takjes rozemarijn, de naaldjes fijngesneden
  • 270 gram vers bladerdeeg (rol, koelvers)
  • springvorm 24 cm doorsnede

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten 3 minuten. Schep dan een minuutje om met de sjalotten en haal van het vuur. Schep de dadel-partjes door de noten.

Klop de eieren los met de slagroom. Schep de geitenkaas, rozemarijn, peper en eventueel zout erdoor.

Bekleed de springvorm met het bladerdeeg en verdeel het noten-sjalot-dadelmengsel over de bodem. Leg de parten peer erop en verdeel het ei-kaasmengsel erover.

Bak de quiche 50-55 minuten in de oven. Dek af met aluminiumfolie als hij te donker wordt. Neem uit de oven en laat in de vorm ongeveer een half uur tot een uur afkoelen tot kamertemperatuur.

quiche dadels geitenkaas bord bewerkt

 

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

One thought on “Quiche met noten, dadels, peer en geitenkaas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s