Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Quinoa-frittata met aubergine en parmezaan

Een reactie plaatsen

frittata quinoa bord bewerkt

Dit is een erg lekkere voedzame frittata die niet moeilijk is en in ruim een half uur op tafel staat.

Het recept stond onlangs in het supermarktmagazine Boodschappen.

Ingrediënten:

  • 500 ml groentebouillon
  • 200 gram quinoa
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knolfook, fijngehakt of geperst
  • 1 aubergine, in blokjes
  • 8 eieren
  • 2 eetlepels gehakte basilicum
  • 75 gram geraspte Parmezaanse kaas

Breng de bouillon met de quinoa aan de kook en kook met deksel op de pan in 11-12 minuten gaar. Giet indien nodig af.

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de knoflook en aubergine 2-3 minuten. Schep de quinoa erdoor en breng op smaak met peper.

Klop de eieren los met 3 eetlepels water of melk, de basilicum en de Parmezaanse kaas. Schenk het eimengsel over de aubergine en quinoa in de koekenpan en bak 5-6 minuten op middelhoge stand. Leg een deksel of bord op de pan en keer de frittata om. Bak nog 3-4 minuten.

Lekker met een frisse (tomaten)salade.

frittata quinoa bewerkt

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s