Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Doperwtjessoep met kokosmelk en koriander

Een reactie plaatsen

doperwtjessoep bewerkt

Dit is een heel eenvoudig en lekkere soep van doperwtjes en kokosmelk. Je kunt verse doperwten gebruiken, maar het gaat ook prima met diepvries-erwtjes.

Het recept komt uit het leuke nieuwe koekboek ‘Toen was koken heel gewoon‘ van Lisette Bossert.

Ingrediënten:

  • 1 grote ui of 2 uien, gesnipperd
  • 1-2 teentjes knoflook, gehakt op geperst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 ml groentebouillon van halve tablet (in het recept wordt 400 ml water gebruikt, maar ik vond dat de soep dan iets te ‘flauw’ was, vandaar bouillon)
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 stengels citroengras
  • 400 gram (verse of diepvries) doperwten
  • 1 bosje koriander, grofgehakt
  • peper en zout

Verhit de olijfolie in een soeppan en smoor de ui en knoflook zachtjes gaar. Voeg kokosmelk, bouillon, laurier en citroengras toe. Breng rustig aan de kook en laat 30 minuten zacht koken. Verwijder dan citroengras en laurier. Voeg 300 gram doperwten toe en laat nog 5 minuten meekoken.

Pureer de soep met de staafmixer en voeg zout en peper naar smaak toe. Roer vlak voor het serveren de resterende doperwten en de koriander door de soep.

Lekker met naan (Indiaas platbrood).

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s