Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Quinoasalade met mango en gebakken feta

Een reactie plaatsen

quinoasalade gebakken feta bewerkt

Mmm, alweer een lekker recept voor een quinoasalade met mango en gedroogde tomaatjes. De gebakken feta is een delicate toevoeging!

Het recept stond onlangs in het blad Boodschappen.

Ingrediënten:

  • 200 gram quinoa
  • 2 mango’s, geschild, in blokjes
  • 75 gram rucola, grof gehakt
  • half potje zongedroogde tomaten op olie, in reepjes
  • 400 gram feta (2 plakken van 200 gram)
  • 1-2 eieren, losgeklopt
  • 6 eetlepels bloem
  • 50 gram sesamzaad
  • olijfolie

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op het pak en laat een beetje afkoelen. Schep de mango, rucola en tomatenreepjes erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel 2-3 eetlepels van de tomatenolie toe en anders wat extra vierge olijfolie. Verdeel de salade over de borden.

Snijd de plakken feta 2 keer diagonaal door tot 8 driehoekjes. Haal ze door het ei, daarna door de bloem, daarna weer door het ei en dan door de sesamzaadjes. Verhit de olijfolie en bak hierin de fetadriehoekjes aan beide kanten goudbruin. Leg de gebakken feta op de salade.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s