Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Pitabroodjes met halloumi

Een reactie plaatsen

pitabroodjes met halloumi bewerkt

Een leuk, lekker en makkelijk zomers maal. De combinatie van peer, artisjok, hazelnoten en gegrilde halloumi mét een dille-yoghurtdressing is heerlijk!

Het recept vond ik op Allerhande, de website van Albert Heijn.

Ingrediënten:

  • 50 gram hazelnoten, geroosterd in een droge koekenpan
  • 8 pitabroodjes
  • 2 handperen
  • 400 gram artisjokharten, blik
  • 100 ml yoghurt
  • 4 eetlepels mayonaise
  • halve teen knoflook, geperst
  • 10 gram dille
  • 150 gram veldsla
  • 225 gram halloumi (kaas)

Je kunt de pitabroodjes in een voorverwarmde oven (200 graden) 10 minuten bakken óf ze roosteren in een broodrooster.

Snijd de ongeschilde peren in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in dunne plakjes. Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze in partjes.
Meng de yoghurt en mayonaise in een kommetje met de knoflool. Snijd de dille fijn en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout.

Hak de geroosterde hazelnoten grof. Snijd de broodjes open. Beleg de broodjes met wat veldsla, peer, artisjok en hazelnoot. Maak van de rest een salade.

Verhit de grillpan. Snijd de halloumi in 8 plakken en gril ze in 3 minuten – keer halverwege. Beleg de broodjes elk met een plakje halloumi. Schenk er wat dressing over en serveer de salade en de rest van de dressing er apart bij (of meng de rest van de dressing door de salade).

 

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s