Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Limoen-appelcake

Een reactie plaatsen

limoen-appelcake

Door de combinatie van appel en limoen smaakt deze cake heerlijk fris en zoet. In een klein half uur kun je de cake bereiden en na een uurtje in de oven plus nog een uurtje wachten tot het glazuur hard is kun je ervan genieten. Een aanrader!

Het recept komt uit het supermarktmagazine Boodschappen.

limoen-appelcake punt bewerkt

Ingrediënten:

  • 150 gram gezouten boter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • sap en rasp van 1 limoen
  • 4 eieren
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 1 friszure appel, geschild
  • 5- 10 dunne schijfjes limoen
  • Voor het glazuur
  • 100 gram poedersuiker
  • sap van halve – 1 limoen
  • taartvorm van 20 cm of een cakeblik, ingevet

Verwarm de oven voor op 160 graden. Laat de boter smelten en klop met een mixer de suiker, limoensap en -rasp erdoorheen. Voeg één voor één de eieren toe en blijf op hoge snelheid een paar minuten kloppen. Klop in gedeeltes het bakmeel erdoor tot een glad en luchtig beslag. Snijd de appel in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in dunne schijfjes. Snijd de schijfjes vervolgens in stukjes en schep de appel door het beslag. Giet het beslag in de taartvorm en bak in het midden van de oven 50-60 minuten gaar en goudbruin (check met satéprikker). Laat afkoelen op een rooster en stort op een bord.

limoen-appelcake zonder

Roer de poedersuiker eerst los met een paar druppels limoensap en voeg eventueel geleidelijk iets meer sap toe tot het glazuur glanzend en licht vloeibaar is. Giet het langzaam over de cake en leg de schijfjes limoen erop. Laat het glazuur hard worden.

 

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s