Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Frittata met zoete aardappel en courgette

Een reactie plaatsen

frittata zoete aardappel bord bewerkt

Deze frittata met gebakken zoete aardappel en courgette is érg lekker en behoort vanaf nu tot onze favorieten! Niet ingewikkeld, ziet er prachtig uit en is de volgende dag ook koud lekker.

Het recept vond ik in supermarktmagazine Boodschappen.

frittata zoete aardappel bewerkt

Ingrediënten:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 750 gram zoete aardappelen, geschild, in dunne plakjes
  • 1 ui, in ringen
  • 1 courgette, in dunne plakken
  • 8 eieren
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 1 theelepel maizena
  • halve theelepel paprikapoeder
  • 150 gram feta, verkruimeld
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de olijfolie in een koekenpan (ik gebruikte er twee tegelijk) en bak de aardappelplakjes in ongeveer 8 minuten goudbruin. Schep ze uit de pan. Bak in dezelfde olie dan de ui en courgette 4 minuten.

Klop de eieren los met de yoghurt, maizena en het paprikapoeder. Breng op smaak met zout en peper.

Meng de aardappels met de ui en courgette in een ingevette ovenschaal of ovenvaste koekenpan. Giet het eimengsel erover en bestrooi met de feta. Zet de pan ongeveer 25 minuten in het midden van de oven tot de frittata gaar is. Lekker met een frisse salade.

 

 

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s