Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Tomaten-paprikasoep van geroosterde groenten

Een reactie plaatsen

paprika-tomatensoep bewerkt

Deze soep heeft een heerlijke, rijke, zoetige smaak doordat de groenten eerst geroosterd zijn in de oven. De soep is snel en makkelijk te maken!

Het recept is van Jamie Oliver, van de website Jamie Magazine.

Ingrediënten:

  • 3 rode paprika’s, gehalveerd, zaadlijsten verwijderd
  • 2 grote rode uien, in parten
  • 1 kilo trostomaatjes, gehalveerd
  • 6 tenen knoflook, ongepeld
  • olijfolie
  • blaadjes van 1 bosje tijm
  • 250 – 500 ml hete groentebouillon
  • extra virgine olijfolie en (stok)brood, voor erbij

Verwarm de over op 180 graden. Leg de paprika’s, uien, tomaten, knoflook met het vel omhoog in één laag in een braadslee, dicht tegen elkaar. Besprenkel flink met olijfolie, bestrooi met tijm, zout en peper en bak 25-30 minuten. Laat een paar minuten afkoelen.

Ontvel de paprika’s en tomaten (ik moet bekennen dat ik de tomaten niet heb ontveld – met prima resultaat), pel de knoflook en pureer alles in de keukenmachine glad.

Schep de puree in een steelpan en voeg bouillon toe tot de soep de gewenste dikte heeft. Voeg zout en grof gemalen zwarte peper naar smaak toe.

Verhit de soep op laag vuur en dien op in kommen. Besprenkel met olijfolie en geef er (stok)brood bij.

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s