Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Noedel salade met knapperige tofu, chinese kool en gemberdressing

Een reactie plaatsen

crispy tofu noodle salad bewerkt

Dit is een heerlijke, oosters getinte lente-salade met rijstnoedels, Chinese kool, komkommer, een sojasaus-gemberdressing, knapperig gebakken tofu en geroosterde pinda’s.

Het recept is van Alissa Saenz van haar blog Connoisseurus Veg.

Ingrediënten:

Voor de knapperige tofu:

  • ongeveer 250 – 350 gram stevige tofu, waar minstens 15 minuten het vocht uit is ‘geperst’.
    Een goede manier: leg de tofu in een vergiet, plaats er een bord op en daarop iets zwaars zoals bijv. een stenen vijzel, zodat er druk op de tofu wordt uitgeoefend. Daarna nog even flink aandrukken.
  • 1,5 theelepel plantaardige olie

Voor de noedel salade:

  • 100 gram rijst noedels
  • 2 eetlepels rijst azijn
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 eetlepel agave siroop
  • 1 theelepel vers geraspte gember
  • 1 knoflookteentje, geperst of fijngehakt
  • ongeveer 300 gram Chinese kool, fijn gesneden
  • bosje koriander, grof gehakt
  • ongeveer 50 gram pinda’s, geroosterd
  • 2 wortelen, in hele dunne reepjes
  • halve komkommer, ontzaad en in heel dunne reepjes
  • 2 lente-uitjes, in dunne ringetjes
  • eventueel 1-2 jalapeno pepers, heel fijn gesneden

Maak eerst de knapperige tofu: Snijd de tofu in plakjes van 2 x 3 cm. Vet een grote koekenpan met platte bodem in me de olie en plaats op medium warmte. Leg de tofublokjes in een enkele laag op de bodem. Bak ze tot de onderkant bruin is, ongeveer 5 minuten. Keer ze om en bak ze nog 5 minuten aan de andere kant. Haal ze uit de pan en zet apart.

Voeg de noedels toe aan ruim kokend water en week ze tot ze zacht zijn, ongeveer 3 minuten. Spoel ze goed af met koud water en laat ze uitlekken. Doe ze in een grote kom.

Roer de rijstazijn, sojasaus, olie, sesamolie, agavesiroop, gember en knoflook door elkaar in een kommetje. Voeg toe aan de noedels en roer goed door. Voeg dan alle overige ingrediënten toe en schud goed door elkaar. Verdeel over de borden. Strooi bovenop nog wat extra pinda’s, koriander en bosuitjes.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s