Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Geroosterde bietensalade met sinaasappel en geitenkaas

Een reactie plaatsen

geroosterde bietensalade dichtbij bewerkt

Dit is een verrukkelijke salade die er ook nog eens prachtig uitziet. Voor ons een ‘nieuwe favoriet’. Het recept komt uit een recente Allerhande.

geroosterde bietensalade met geitenkaas

Ingrediënten:

  • 500 gram gekookte rode bieten
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 theelepel grof zeezout
  • 50 gram pistachenoten
  • 2 handsinaasappelen
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • ongeveer 10 gram basilicum, alleen de blaadjes

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bietjes, snijd ze in partjes en doe ze in een ruime ovenschaal. Besprenkel ze met de olijfolie en bestrooi met zout. Roer om Rooster ze ongeveer 20 minuten in de oven.

Doe de ongezouten pistachenoten in een kleine ovenschaal en rooster ze 8 minuten in de oven naast de bietjes (heb je gezouten pistachenootjes, dan hoef je ze niet meer te roosteren). Neem ze uit de oven en laat afkoelen op een bord.

Neem de bietjes uit de oven. Schep ze in een platte schaal en laat ze iets afkoelen.

Snijd met een scherp mesje de schil en het witte vlies van de sinaasappels. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen. Verdeel de sinaasappelpartjes over de bietjes en verkruimel de kaas erover.

Besprenkel de salade met de balsamicoazijn en bestrooi met de pistachenoten. Verdeel de basilicumblaadjes over de salade.

Lekker met brood met olijfolie. Wij aten er ook nog wat in de oven geroosterde aardappeltjes bij.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s