Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Bietensoep van geroosterde bieten en balsamico

Een reactie plaatsen

bietensoep bewerkt

Dit is een heerlijke bietensoep, gemaakt van in de oven geroosterde bietjes met een scheutje balsamicoazijn. De bereidingswijze is vergelijkbaar met die van de pompoensoep met granaatappelpitjes  en komt uit dezelfde oude Happinez.

Je kunt deze twee soepen dus prima tegelijkertijd bereiden (2 platen in de oven, 2 soeppannen). Ideaal als je een groot gezelschap op bezoek krijgt of soep voor meerdere dagen wilt maken.

Ingrediënten:

  • 1,5 kilo bietjes, schoongemaakt, in partjes of blokjes van 2 cm (of 1,5 kilo voorgekookte bietjes als je snel klaar wilt zijn)
  • 2 rode uien, in parten
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 3 groentebouillontabletten
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • granaatappelpitjes
  • extra vierge olijfolie
  • eventueel wat room (ik gebruikte Alpro Soya Cuisine)

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schep de blokjes biet om met de rode ui, knoflook en een flinke scheut olijfolie, zodat alle groenten rondom vettig zijn. Bestrooi met peper en zout. Spreid alles uit op een bakplaat, schuif in de hete oven en bak gaar in ongeveer 60 – 90 minuten. Schep tussentijds een paar keer om.
Je kunt ook voorgekookte bietjes gebruiken, dan is 30 minuten roosteren voldoende.

Voeg 2 eetlepels balsamicoazijn toe wanneer de bietjes bijna goed geroosterd zijn (3-4 minuten voor einde baktijd).

Doe de geroosterde bietjes in een soeppan, samen met een liter groentebouillon. Pureer de soep en voeg dan nog ongeveer een halve tot een liter bouillon toe tot de gewenste dikte. Breng de soep aan de kook en breng eventueel nog meer op smaak met zout en peper. Serveer in kommen met granaatappelpitjes, enkele druppels extra vierge olijfolie en eventueel wat room.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s