Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

rijst-bonensalade met mais en salsa amarillo

Een reactie plaatsen

rijst-bonensalade salsa bord bewerkt

Dit is een heerlijk zomers maal: een smakelijke rijst-bonensalade met mais, koriander en bieslook samen met een salsa van mango, rode peper en limoen. Twee gerechten dus, die je ook prima los van elkaar kunt bereiden. Beide gerechten zijn makkelijk en snel klaar!

De recepten stonden in de laatste Allerhande.

rijst-bonensalade en salsa bewerkt

Rijst-bonensalade met mais en kruiden

Ingrediënten:

  • 275 gram meergranenrijst
  • 1 blik black eyed bonen (425 gram)
  • 1 blikje zwarte bonen (200 gram)
  • 1 blikje mais (150 gram)
  • 1 bakje koriander (15 gram)
  • 1 bakje bieslook (25 gram)
  • 1 limoen, schoongeboend
  • 1 eetlepel olijfolie knoflook/chilipeper (of maak dit zelf door een eetlepel olie met een teentje knoflook en een stukje rode peper in een pannetje te verwarmen, even te laten pruttelen en weer af te laten koelen)
  • halve theelepel gemalen komijn (djinten)

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.

Doe ondertussen de bonen en mais in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Snijd de koriander en bieslook fijn.

Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Doe de rasp en het sap in een kom en voeg de knoflook-chili-olijfolie toe. Klop tot een dressing en voeg eventueel wat zout toe.

Meng de bonen, mais, rijst, kruiden en dressing in een kom en serveer.

rijst-bonensalade met mais bewerkt


Salsa Amarillo

Ingrediënten:

  • 1 eetrijpe mango
  • 1 rode peper
  • 1 limoen

Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd in heel kleine blokjes. doe in een kom. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Voeg toe aan de mango. Pers 1 limoen uit en voeg het sap toe aan de salsa. Breng eventueel op smaak met wat zout.

salsa amarillo closeup bewerkt

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach en trainer met mensen met werk- en levensvragen en ben auteur van het boek 'Schrijf je Loopbaan'. Ik houd o.a. van schrijven, dichten, vegetarisch koken en wandelen.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.