Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Eenvoudige Pindasoep

1 reactie

pindasoep chinese mix bewerkt

Heerlijk op warme én op koude dagen, deze eenvoudige en erg lekkere pindasoep! Ook een erg goed vakantiemaal.

Het recept vond ik ooit in een Allerhande of ander kookblad.

Ingrediënten:

  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 3 eetlepels wokolie (of eventueel olijf- of zonnebloemolie)
  • 1 zak Chinese wokgroente van 400 gram
  • 3 groentebouillonblokjes
  • 1 schaaltje quorn-stukjes
  • 100 gram pindakaas
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 200 – 250 ml kokosmelk
  • 1 zakje cassavekroepoek
  • eventueel sambal

Verhit de olie in een soeppan en fruit de groentemix, de knoflook en de quorn samen 3 minuten. Voeg dan 1 liter water en de bouillontabletten toe, breng aan de kook en laat 5 minuten koken. Roer kokosmelk, pindakaas en sojasaus door de soep en verwarm dit 2 minuten mee. Serveer de soep met kroepoek. Lekker met een klein schepje sambal.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

One thought on “Eenvoudige Pindasoep

  1. Dit is een heerlijke soep. Al meerdere malen gemaakt. Ik voeg ook nog op het laatst taugé toe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s