Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Salade van waterkers, sperziebonen en doperwtjes

Een reactie plaatsen

salade waterkers, sperziebonen en doperwtjes bewerkt

Een mooie, groene en erg smakelijk salade door de combinatie van groene groenten én een verrukkelijke mosterd-honingdressing.

Het recept stond onlangs in de Happinez.

Ingrediënten:

  • 100 gram sperziebonen
  • 200 gram doperwten, diepvries
  • 20 gram kiemgroente (ik koos voor kikkererwtenkiemen)
  • 100 gram waterkers
  • zeezout en zwarte peper
  • 3/4 dl olijfolie
  • 2 eetlepels dijonmosterd
  • 3 eetlepels honing
  • 1 eetlepel zwart sesamzaad
  • 1 eetlepel witte wijnazijn

Kook de sperziebonen in 3 minuten in kokend water, voeg dan de diepvries-erwtjes toe en kook ze 2 minuten mee. Giet af in een vergiet, spel met koud water en laat uitlekken.

Meng de sperziebonen en erwtjes in een grote schaal met de kiemgroente en waterkers. Maal er wat zeezout en zwarte peper over.

Klop een dressing van de olijfolie, mosterd, honing, witte wijnazijn en sesamzaad. Schep door de salade en strooi er nog wat zwart sesamzaad over.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s