Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Spaghetti met tempé-tomatensaus

Een reactie plaatsen

spaghetti met tempeh ragout bewerkt

Dit is een heerlijke spaghetti-saus, met tomaten, rode wijn en… tempé in plaats van met gehakt of spekjes. Een aanrader.

Het recept is van Alissa Saenz van Connoisseurus Veg.

Ingrediënten:

  • 225 gram (volkoren) spaghetti

Voor de geroosterde Panko

  • 1 theelepel olijfolie
  • 50 gram Panko broodkruimels (dit zijn Japanse broodkruimels, bij o.a. Albert Heijn te vinden bij de Japanse producten)

Voor de tempé saus

  • 110 ml olijfolie
  • 2 stengels bleekselderij, in heel kleine blokjes
  • 2 wortelen, in heel kleine blokjes
  • 1 ui, fijngehakt
  • 3 knoflookteentjes, geperst
  • ongeveer 200 gram tempé, verkruimeld of in kleine blokjes
  • 2 theelepels gedroogde basilicum
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • halve theelepel anijszaad
  • halve theelepel paprikapoeder
  • halve theelepel zwarte peper
  • halve theelepel zout
  • blik tomatenblokjes 400 gr
  • blikje tomatenpuree, ongeveer 140 gram
  • 230 ml rode wijn
  • 110 ml soja-, amandel- of rijstmelk
  • 2 theelepels kristalsuiker
  • grofgehakte peterselie, voor eroverheen

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken in een vergiet. Doe terug in de pan met een klein scheutje olijfolie.

Vet een koekenpan in met olijfolie en verhit. Voeg de Panko toe en bak het, regelmatig omscheppend, 3-4 minuten tot het lichtbuin kleurt. Leg het dan op een bord en zet opzij.

Verhit de olijfolie in een wok of braadpan en voeg de bleekselderij, wortel, ui en knoflook toe. Laat ongeveer 5 minuten bakken, tot de ui zacht is. Voeg de tempé toe en bak ongeveer 5 minuten mee tot de tempé licht gebruind is.

Voeg basilicum, oregano, tijm, anijszaad, paprikapoeder, peper, zout, tomatenblokjes, tomatenpuree en rode wijn toe. Roer goed door en breng aan de kook. Laat zonder deksel ongeveer 5 minuten pruttelen, tot de alcohol verdwenen is. Voeg eventueel wat water toe als de saus te dik wordt.

Voeg de melk en suiker toe, laat nog even meepruttelen en draai het gas uit.

Verdeel de pasta over de borden en schep de tempésaus erop, bestrooi het met panko en peterselie.

 

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s