Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Loaf van noten en zuidvruchten

Een reactie plaatsen

loaf noten en zuidvruchten bewerkt

Dit is een vegetarische variant op het gehaktbrood – een brood met noten, champignons en couscous als basis, met courgette, gedroogde pruimen, cranberries en geitenkaas. Heerlijk!

Wij aten er met z’n drieën twee dagen van, één dag met geroerbakte spinazie en één dag met de sperziebonen met feta en amandelsaus.

Het recept stond in 2012 in de Allerhande.

sperziebonen met loaf bewerkt

Ingrediënten:

  • 70 gram hazelnoten
  • 115 gram ongezouten pecannoten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 250 gram kastanjechampignons, in kwarten
  • 1 eetlepel verse tijm, alleen de blaadjes
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 courgettes, grof geraspt
  • 200 gram couscous
  • 3 eieren
  • 100 gram gedroogde pruimen zonder pit, gehalveerd
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 50 gram cranberries
  • cakevorm, inhoud 1 liter
  • bakpapier

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de vorm met bakpapier. Leg de noten op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze ongeveer 10 minuten.

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de champignons 5 minuten. Voeg de tijm, knoflook en peper en zout toe en bak nog 2 minuten. Laat iets afkoelen. Pureer het mengsel met de helft van de noten in de keukenmachine. Doe in een kom en voeg de rest van de noten, courgette, couscous, eieren en pruimen toe. Verkruimel de geitenkaas erboven en schep om. Doe in de vorm en bak ongeveer 45-50 minuten in de oven.

Laat de loaf 10 minuten in de vorm afkoelen en stort dan op een schaal. Bestrooi met de cranberries. Lekker met bijvoorbeeld geroerbakte spinazie of met sperziebonen met feta en amandelsaus.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s