Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Citroenpasta met amandelen

Een reactie plaatsen

 

citroenpasta pan bewerkt

Een erg lekker pastagerecht met gekarameliseerde citroenen, rode ui, amandelen en broccoli!

Het recept komt uit een wat ouder exemplaar van het blad VegaGezond.

Ingrediënten:

  • 500 gram broccoli
  • 250 – 350 gram pasta (hoeveelheid hangt af van hoe ‘groot’ je eters zijn)
  • 3-4 rode uien
  • 2-3 knoflooktenen
  • 2 kleine (biologische) citroenen
  • 2 eetlepels (riet)suiker
  • 80 gram amandelen
  • 125 gram sterke harde bergkaas
  • 6 eetlepels olijfolie
  • zeezout
  • zwarte peper uit de molen
  • chilivlokken
  • 2-3 eetlepels olijfolie

Breng een grote pan met water en zout aan de kook. Maak de broccoli schoon en verdeel in roosjes. Kook deze in het water in ongeveer 1 minuut beetgaar. Giet af in een zeef en vang het water op. Spoel de broccoli met koud water af en laat uitlekken. Breng het broccoliwater opnieuw aan de kook en kook de pasta daarin volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet af in een zeef en spoel af met koud water. Laat uitlekken.

Pel de uien en snijd ze in parten. Pel de knoflooktenen en snijd in dunne plakjes. Spoel de citroenen met heet water af, wrijf ze droog en snijd in dunne plakjes. Meng ze met de suiker in een kom. Hak de amandelen grof en rasp de kaas grof.

Verhit de olijfolie in een pan en bak de uien ongeveer 2 minuten. Voeg knoflook en amandelen toe en laat even meebakken. Voeg de citroen met suiker toe en verwarm 2-3 minuten mee. Schep het geheel af en toe om, tot de citroen goudbruin is gekarameliseerd.

Voeg nu de broccoli en pasta toe en verwarm het geheel nog eens 3-4 minuten. Breng op smaak met zout, peper en chilivlokken.

Verdeel de pasta over de borden, druppel de olijfolie eroverheen en bestrooi met de kaas.

citroenpasta met amandelen bord bewerkt

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s