Dit is een zeer eenvoudige en érg lekkere courgettesoep. Ik maakte ‘m deze keer met gele courgettes, maar de ‘gewone’ groene courgettes zijn natuurlijk ook prima.
Het recept vond ik op de website Allerhande.
Ingrediënten:
- 2 uien, gesnipperd
- 2 courgettes, in blokjes
- 10 – 12 eetlepels olijfolie
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden
- 1 liter groentebouillon (van tabletten)
- 15 gram munt
- 250 ml slagroom
Verhit 4 eetlepels olie in een soeppan en fruit de ui 5 minuten op laag vuur. Voeg de courgette en de kruiden toe en fruit nog 3 minuten. Voeg dan de bouillon toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 12 minuten zacht koken.
Pluk de blaadjes van de munt. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Dompel de muntblaadjes 10 seconden onder met een lepel. Spoel af met ijskoud water, zodat ze mooi groen blijven. Snijd ze heel fijn. Voeg de rest van de olie toe (6 – 8 eetlepels) en mix de muntolie met een staafmixer tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout en houd apart.
Pureer het courgette mengsel met de staafmixer tot een gladde soep. Roer 3/4 van de slagroom erdoor en verwarm nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de borden en garneer met de rest van de slagroom en de muntolie.