Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Tagliatelle met cantharellen, rode ui en courgette

Een reactie plaatsen

pasta cantharellen bewerkt

Een heerlijk, verfijnd pastagerecht dankzij de cantharellen en de zelfgemaakte pesto van kappertjes, dragon en kaas. Genieten!

Het recept stond in de laatste Allerhande.

Ingrediënten:

  • 7 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels kappertjes
  • 2 eetlepels gedroogde dragon
  • 100 gram extra belegen kaas, geraspt
  • 1 courgette, in dunne plakken
  • 2 rode uien, in halve ringen
  • 200 gram cantharellen, schoongemaakt
  • 3 eetlepels olijfolie met truffelaroma (had ik niet, ik koos voor hazelnootolie)
  • 500 gram verse tagliatelle kruiden
  • ongeveer 50 gram pijnboompitten, geroosterd

Doe 6 eetlepels olijfolie, de kappertjes, dragon en de kaas in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een pesto.

Verhit de rest van de olijfolie in een ruime koekenpan en bak de courgette in 5 minuten goudbruin en gaar. Keer halverwege en schep op een bord.

Bak in het achtergebleven bakvet de ui en cantharellen 4 minuten op hoog vuur. Voeg de laatste minuut de courgette toe. Neem de pan van het vuur en breng op smaak met truffelolie, peper en wat zout.

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng de pasta met de pesto. Schep de cantharellen, ui en courgette erover. Strooi de pijnboompitjes erover en serveer direct.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s