Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Kruidkoekmuffins

Een reactie plaatsen

kruidkoekmuffins bewerkt

Dit zijn heerlijke muffins, waar veel suiker en boter in zit. Niet gezond dus, wel lekker!

Het recept vond ik op de website Allerhande.

Ingrediënten (voor 12 muffins):

  • 300 gram bloem, gezeefd
  • 1 zakje bakpoeder
  • 175 gram donkere basterdsuiker
  • 2 eetlepels koekkruiden
  • 75 gram boter
  • 5 eetlepels stroop
  • 1 ei, losgeklopt
  • 200 ml halfvolle melk
  • muffinvorm(en) voor 12 muffins

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bestrooi de muffinvorm met bloem of gebruik papieren vormpjes. Meng in een grote kom de bloem met bakpoeder, basterdsuiker, koekkruiden en een mespunt zout. Laat de boter met de stroop in de magnetron in ongeveer 25 seconden smelten. Roer het botermengsel dan door de melk met het losgeklopte ei.

Roer dit vloeibare mengsel dan snel met een vork door de bloem, enkele klontjes geen bezwaar. Schep het beslag in muffinvormpjes en bak de muffins in het midden van de oven in ongeveer 20-25 minuten goudbruin. De muffins zijn gaar als een satéstokje er schoon uitkomt. Laat de muffins 5 minuten afkoelen en neem ze dan uit de vorm.

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s