Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Soep van gebakken tomaat en venkel

Een reactie plaatsen

tomatenvenkelsoep kom bewerkt

Deze eenvoudige en pure tomatensoep smaakt heerlijk! En dat kan ook niet anders, want hij is gemaakt van verse tomaten, venkel, knoflook, een rood pepertje, basilicum en een beetje bouillon.

Het recept vond ik in Jamie’s Recepten Jaarboek.

Ingrediënten:

  • 8 – 10 tomaten
  • 1 venkelknol, in 8 stukken gesneden (bewaar het groen)
  • 1 rode chilipeper, in de lengte gehalveerd
  • 4 tenen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • handvol basilicumblaadjes
  • 150 ml groentebouillon (gebruik een halve tot 3/4 van een tablet)
  • lekkere extra vierge olijfolie (voor eroverheen)

Verwarm de oven op 180 graden. Leg de tomaten in een braadslee met de venkel, chilipeper en knoflook. Voeg olijfolie en wat zout en peper toe. Bak alles 20 minuten in de oven, tot de tomaten zacht zijn.

Doe de gebakken groenten (in gedeelten) met de basilicum en de bouillon in een keukenmachine en pureer er een gladde soep van. Voeg zout en peper naar smaak toe en serveer de soep warm. Besprenkel met wat lekkere olijfolie en wat venkelgroen.

tomatenvenkelsoep bewerkt

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s