Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Salade met pompoen, aubergine en nog meer heerlijks

2 reacties

Lekkerste salade bewerkt

Deze maaltijdsalade is echt heel erg lekker!!! Meer valt er eigenlijk niet over te zeggen, behalve….MAAK ‘M !

Of, zoals Thomas Acda, van wie het recept is, schreef in zijn kookrubriek in de Parool-bijlage PS: “Dit wordt de beste salade die u ooit gemaakt heeft. Tenzij u ooit een betere maakte.”

Ingrediënten:

  • halve flespompoen
  • 1 aubergine
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • handje pijnboompitten
  • handje gehakte amandelen
  • grote hand koriander
  • 2 sneden geroosterd brood
  • 4 handjes kerstomaatjes, gehalveerd
  • 2 blikken bonen (verschillende soorten, ik koos voor zwarte bonen en voor een blik ‘gemengde bonen’), uitgelekt
  • 1 duim gember, geraspt
  • half glas witte wijn
  • sap van een halve citroen
  • olijfolie
  • 1 gesnipperde lente-ui
  • 1 stuk geitenkaas met honing
  • 2 eetlepels ras el hanout

Haal het zaad uit de flespompoen en snijd in blokjes. Bak de pompoen in olijfolie met de ui en knoflook. Voeg er de geraspte gember aan toe en een half glas witte wijn. Bak het ongeveer 10 minuten, tot de pompoen beetgaar is.

Snijd de aubergine in blokjes en bak die in een andere pan met olie en de ras el hanout, tot de aubergineblokjes bruin en gaar zijn.

Rooster de boterhammen diep bruin, snijd ze in blokjes, en rooster de pijnboompitten en amandelen. Zet weg.

Meng de pompoen en de aubergine in een grote kom. Voeg de bonen toe en roer door. Doe de tomaatjes erbovenop. De pijnboompitten en amandelen ook. Dan een flinke hand gesneden koriander eroverheen. De kaas in stukjes erover en de halve citroen erover uitpersen. Broodblokjes (croutons) en lente-ui erover strooien en opdienen!

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

2 thoughts on “Salade met pompoen, aubergine en nog meer heerlijks

  1. Dag Marianne, de salade met pompoen, aubergine en nog meer lekkers ga ik morgen maken. Maar……wat te doen met de 2 geroosterde boterhammen? Die komen niet meer terug in het recept, is het de bedoeling ze er los bij te serveren of moet er nog iets spannends mee gedaan worden?
    Groetjes,
    Liesbeth

    • Dag Liesbeth, je hebt helemaal gelijk, ik ben iets vergeten. Dat ga ik zo aanpassen! De geroosterde boterhammen moet je in kleine blokjes snijden en ze gaan (als een soort croûtons) door of over de salade. Eet lekker! Groetjes, Marianne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s