Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Macaroni & cheese

Een reactie plaatsen

mac & cheese tafel bewerkt

Een erg lekkere, romige macaroni & cheese met spinazie. Deze is minder vet dan de gangbare versie doordat een deel van de kaas is vervangen door hüttenkäse.

Het recept komt uit Jamie’s Recepten Jaarboek.

Ingrediënten (6 personen):

  • 400 gram macaroni of andere pasta
  • 1 theelepel boter
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 200 gram spinazie
  • 3 eetlepels bloem
  • 150 ml halfvolle melk
  • 2 laurierblaadjes
  • 400 gram hüttenkäse
  • 75 gram pittig belegen cheddar, geraspt
  • 50 gram parmezaan, geraspt

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de pasta al dente. Laat uitlekken. Bewaar wat van het kookvocht en houd dat apart in een kommetje.

Smelt ondertussen de boter in een koekenpan en bak de knoflook 1 minuut mee. Voeg dan de spinazie en 1 eetlepel water toe. Draai het vuur lager, leg een deksel op de pan en smoor de spinazieblaadjes ongeveer 5 minuten, tot ze zijn geslonken. Laat ze uitlekken, knijp een teveel aan vocht eruit en hak ze grof. Houd ze apart.

Klop in een andere pan op laag vuur geleidelijk de bloem door de warme melk, tot je een gladde saus hebt. Voeg de laurierblaadjes en wat zwarte peper toe en breng de saus al kloppend aan de kook. Draai het vuur weer laag en laat de saus 1-2 minuten zachtjes koken onder voortdurend kloppen, tot-ie is ingedikt. Neem de pan van het vuur en verwijder de laurierblaadjes.

Klop de hüttenkäse met een staafmixer glad in een kom, roer hem dan geleidelijk door de melksaus, samen met de meeste cheddar en de helft van de parmezaan, tot je een gelijkmatige saus hebt.

Roer den de pasta door de kaassaus (of andersom) en voeg indien nodig wat kookvocht toe voor de smeuïgheid. Meng de spinazie erdoor en schep alles dan in een rechthoekige ovenschaal van 20 x 26 cm. Strooi de rest van de kaas erover en bak het gerecht 30 – 35 minuten, tot de bovenkant licht goudbruin is en de saus een beetje pruttelt.

Lekker met een frisse salade

mac & cheese schaal bewerkt

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s