Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Pasta met geroosterde pompoen en geitenkaas

Een reactie plaatsen

Pasta met pompoen en geitenkaas bewerkt

Dit pastagerecht is erg lekker en dat komt vooral door de pompoen die geroosterd is in de oven in een zelfgemaakt olie-kruidenmengsel met rozemarijn, tijm, oregano, salie, rode peper en knoflook.

En trouwens, deze geroosterde pompoen is ook erg lekker als bijgerecht of als vulling in een pitabroodje of zelfgemaakt platbrood met wat sla!

Het recept voor deze pasta stond onlangs in de Allerhande.

Ingrediënten:

  • 1 biologische pompoen
  • 1 rode peper
  • 1 bakje Italiaanse kruiden
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 100 gram oude geitenkaas, geraspt
  • 1 sinaasappel, schoongeboend
  • 300 gram stevige pasta
  • 40 gram babyboerenkool (of wat spinazie of rucola)
  • 50 gram pompoenpitten
  • ovenschaal, 20 x 30 cm, ingevet

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de bovenkant en een dun plakje van de onderkant van de pompoen. Halveer de pompoen en verwijder de zaden. Snijd het vruchtvlees met schil in blokjes van 2 x 2 cm.

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp  mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees grof. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn uit het bakje kruiden. Pluk de blaadjes van de tijm, salie en oregano.

Pureer in het bakje van de staafmixer 4 eetlepels olie, de knoflook, rode peper en kruiden. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Meng met de pompoen en doe in de ovenschaal. Rooster 20 minuten.

Rasp de schil van de sinaasappel en pers de helft uit. Meng het sap en de rasp met de rest van de olie tot een dressing.

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Giet af en meng met de geroosterde pompoen en de dressing. Meng de helft van de babyboerenkool erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rest van de boerenkool, de geitenkaas en de pompoenpitten erover.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s