Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Indiase groentecurry met valess-blokjes

Een reactie plaatsen

groentecurry met valess bewerkt

Een heel simpele, snelle én lekkere curry. Prima voor een drukke dag!

Het recept stond op een receptenkaartje bij de Jumbo.

Ingrediënten:

  • 2 schalen Valess filetstukjes van 160 gram (je kunt natuurlijk ook andere wokblokjes gebruiken)
  • 3 eetlepels olie
  • 1 eetlepel Curry Madras (Jonnie Boer)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 blik tomatenblokjes van 400 gram
  • 300 gram witte rijst
  • 100 gram worteltjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 pakje kokosmelk, 200 ml
  • 100 gram tuinerwtjes extra fijn uit de diepvries

N.B. je kunt variëren met de groente: ik deed er geen worteltjes in maar een halve courgette en een aubergine!

Verhit in een braad- of hapjespan de olie. Bak de filet- of wokstukjes 2 minuten. Draai het vuur laag. Schep de curry en de ui erdoor en bak 2 minuten zachtjes mee. Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Kook ondertussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Voeg de worteltjes, courgette en kokosmelk toe en stoof 15-20 minuten. Voeg indien nodig een beetje water toe. Voeg de laatste 5 minuten de bevroren erwtjes toe. Breng de curry op smaak met zout en peper. Schep de rijst op de borden. Verdeel de curry erover.

 

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s