Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

pompoensoep met lauwwarme salade van kikkererwten, spinazie en geroosterde tomaatjes

Een reactie plaatsen

collage krat 1

Ons eerste avondmaal met groenten en recept uit De Krat, en we zijn tevreden, het was erg lekker! 

Eerst heerlijke romige pompoensoep, en daarna een kruidige kikkererwtensalade – mmmm.

Ingrediënten (voor 2 personen):

N.B. wij aten dit met ons drieën. Ik had er een sodabrood (half recept) bij gebakken en zo hadden we ruim voldoende.

  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 800 gram pompoen
  • 1 rode ui
  • 200 gram (Nieuw Zeelandse) spinazie
  • 1 blik kikkererwten
  • mix van 1 theelepel komijnpoeder en halve theelepel gemalen koriander
  • halve rode peper
  • bosje koriander
  • gedroogde oregano
  • zout en peper
  • olijfolie
  • 5 dl groentebouillon (van tablet)
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel citroensap

verwarm de oven op 150 graden. Halveer de cherrytomaatjes en leg ze met de snijvlakken naar boven op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met een beetje zout en oregano, besprenkel met olijfolie en zet ongeveer 30 minuten in de oven.

Maak nu de soep. Verwijder het zaad uit de pompoen, snijd in parten en dan in stukken van 5 x 5 cm. Snipper de ui. Fruit de helft van de ui glazig. Doe de pompoen erbij en roerbak even mee. Voeg de groentebouillon toe en laat op zacht vuur 15 minuten pruttelen totdat de pompoen gaar is.

Haal intussen de blaadjes van de spinazie. (Gebruik van De Nieuw Zeelandse spinazie niet de dikke stelen, de dunnere kun je gewoon gebruiken.)

Spoel de kikkererwten af. Fruit in een wok de andere helft van de ui en het kruidenmengsel in een beetje olie tot de ui zacht begint te worden. Roerbak de kikkererwten even mee op hoog vuur, ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper en voeg dan de spinazie toe. Roer deze goed door de kikkererwten totdat de spinazie geslonken is. Doe alles in een grote schaal en laat een beetje afkoelen. Snijd de rode peper in de lengte doormidden Verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd in dunne reepjes (gebruik de helft als je niet van pittig houdt).

Hak de koriander grof en meng door de kikkererwten. Giet een beetje extra vierge olijfolie over de salade en voeg het citroensap toe. Haal de tomaatjes uit de oven en doe bij de kikkererwten. Meng alles goed door en breng als nodig nog op smaak met zoute en peper. Laat even goed intrekken en nog een beetje afkoelen.

Pureer de soep met de staafmixer en voeg de komijnpoeder toe. Dien op met de kikkererwtensalade.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s