Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Frittata met roseval aardappelen, regenboogwortelen en snijbonen

Een reactie plaatsen

frittata snijbonen bord bewerkt

Heerlijk, deze frittata met roseval aardappelen, regenboogwortelen, snijbonen en zachte geitenkaas. Dit recept is zeker een ‘blijvertje’.

Het recept zat bij De Krat van deze week!

Ingrediënten:

Dit recept is voor 3 personen, maar als je er een salade bij serveert en misschien nog wat brood, dan kun je er ook met 4 personen prima van eten.

  • 300 gram roseval aardappelen
  • 300 gram regenboogpeen
  • 450 gram snijbonen
  • 3 lente-uitjes
  • 8 eieren
  • 40 ml room
  • ongeveer 150 gram zachte geitenkaas
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • 1 theelepel zout
  • peper

Verwarm de oven op 220 graden.

Zet een grote pan met water en zout op en breng aan de kook (om tijd te winnen kan je ook de waterkoker gebruiken!).

Neem de wat dikkere exemplaren van de wortels, schil of schrap ze en snijd in schuine plakjes van circa 1 cm. Was de aardappels, snijd ze in de lengte doormidden en dan in plakjes van circa 1 cm. Haal de steeltjes van de snijbonen (puntje mag blijven zitten), leg ze op stapels en snijd in schuine stukken van circa 1 cm.

Snijd de lenteuitjes in ringetjes voor straks. Kluts in een grote bak de eieren met de room, de Provençaalse kruiden, flink peper en het zout.

Kruimel met behulp van een vork de helft van de geitenkaas in het eiermengsel en kluts er goed door.

Als het water kookt doe je eerst de wortels erbij, na 4 minuten de aardappels en na nog eens 4 minuten de snijbonen. Breng weer aan de kook en dan nog ca 2 minuten vanaf dat het kookt (check of aardappels en snijbonen beetgaar zijn). Giet af en laat uitlekken.

Bedek een grote ovenschaal met bakpapier of vet goed in met olie. Meng de afgegoten groenten samen met de lente ui door de geklutste eieren. Roer even goed door en giet in de ovenschaal.

Kruimel de andere helft van de geitenkaas over de groenten. Zet de frittata gedurende 20-25 minuten in de oven check of het ei gestold is.

frittata snijbonen bewerkt

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s