Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Geroosterde pompoen met geitenkaas en munt

Een reactie plaatsen

pompoen munt geitenkaas bord bewerkt

Makkelijk en érg lekker is deze geroosterde pompoen met geitenkaas en munt. Lekker met couscous en falafel of vegetarische gehaktballetjes.

Het recept komt uit de laatste Allerhande.

Ingrediënten:

  • 1 pompoen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels ras el hanout
  • peper en zout
  • 10 gram takjes munt
  • 125 gram zachte geitenkaas met honing

Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer 1 pompoen, verwijder de zaden en draderige binnenkant. Snijd de helften in parten van ca. 1 cm en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met de ras el hanout en eventueel wat peper en zout.

Bak de pompoenparten 30 – 40 minuten tot ze goudbruin zijn – keer ze halverwege.

Haal ondertussen de blaadjes van de takjes munt en snijd ze in reepjes. Neem de pompoenparten uit de oven en leg ze op een ruime schaal. Verkruimel de geitenkaas erboven en bestrooi met munt. Serveer warm, lauw of koud.

pompoen geitenkaas munt bewerkt

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s