Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Gele linzensoep met komijn en citroen

Een reactie plaatsen

linzensoep met citroen bewerkt

Dit is een hele snelle, makkelijke en héél erg lekkere linzensoep. Heerlijk als maaltijdsoep met lekker brood, maar ook een erg smakelijk voorgerecht.

Het recept is al jaren een favoriet en zit in een receptenplakboek, de herkomst is niet meer duidelijk.

Ingrediënten:

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine ui, in ringen
  • 4 tenen knoflook, in plakjes (ik vind 2 tenen knoflook, geperst, voldoende)
  • 1,5 theelepel gemalen komijn
  • 250 gram gele linzen
  • 1- 1,5 liter groentebouillon (afhankelijk van hoe dik/dun je de soep wilt, ik koos voor een wat dikkere soep en gebruikte een liter bouillon)
  • zout
  • peper
  • 1 citroen, schoongeboend, in plakken
  • 4 eetlepels koriander, grof gehakt

Fruit de ui ongeveer 10 minuten in de olie in een soeppan. Voeg knoflook en komijn toe en laat even meebakken. Voeg de linzen en de bouillon toe. Breng tegen de kook aan en laat 10 minuten zachtjes koken tot de linzen gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper. Leg in elke kom 2 plakjes citroen en 1 eetlepel koriander. Giet de hete soep hierover en serveer.

 

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s