Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Stoofschotel met zoete aardappel, ui en venkel

2 reacties

stoof zoete aardappel venkel bord bewerkt

Een werkelijk heerlijke stoofschotel, snel gemaakt en voldoende voor 2 dagen!

Het recept komt uit de laatste Allerhande.

Ingrediënten:

  • 600 gram zoete aardappel, schoongeboend
  • 2 venkelknollen
  • 100 gram rozijnen
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 eetlepels baharat (kruidenmengsel Jonnie Boer)
  • 2 blikken gepelde tomaten, à 400 gram
  • Griekse yoghurt, ongeveer 2 eetlepels per persoon

Suggesties voor erbij:

1e dag: 200 gram quinoa-bulgurmix (of iets anders, zoals coucous, bulgur, quinoa etc.) en vegetarische balletjes

2e dag: met lekker brood met extra vierge olijfolie erbij en fetablokjes eroverheen

Bereiding

Snijd de aardappel in stukjes van 1 x 1 cm. Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkel. Houd het groen apart. Halveer de venkel en snijd in dunne plakken.

Verhit ondertussen de olie in een ruime pan met dikke bodem en fruit de ui en baharat 2 minuten. Voeg de aardappel toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomaten toe, plet ze met de achterkant van een lepel en laat met de deksel op de pan op laag vuur 20 minuten stoven. Schep de laatste 10 minuten de venkel en de rozijnen erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Garneer met wat venkelgroen. Serveer met lekker (Turks) brood of bulgur, een schep yoghurt en eventueel blokjes feta.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

2 thoughts on “Stoofschotel met zoete aardappel, ui en venkel

  1. De printknop werkt niet! Ik probeerde het recept uit te printen, maar er werden 5 pagina’s geprint met alleen de info in zijkant en reactie, maar recept werd niet afgedrukt…zonde van papier en inkt!

    • Wat vervelend Maria ! Ik heb het net even uitgeprobeerd, maar bij mij werkt het wel goed. Wel zijn het veel pagina’s omdat ook de foto’s en de extra kolom worden mee geprint. Een handig alternatief is om alleen de tekst van het recept te selecteren en dan te kiezen voor afdrukken. Je krijgt dan het ‘kale’ recept op één A4. Veel succes, hartelijke groeten, Marianne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s