Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Pompoen met walnotensalsa

2 reacties

Pompoen met walnotensalsa bewerkt

Oh, wat is dit lekker! Geroosterde pompoen met walnotensalsa en zachte geitenkaas – weer zo’n fantastisch recept van Yotam Ottolenghi uit Plenty More.

Eet het met lekker brood of eventueel couscous of bulgur.

Ingrediënten

Voor de walnotensalsa:

  • 65 gram walnoten, grofgehakt
  • 1 rode chilipeper, zonder zaadjes, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 3 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 eetlepel olijfolie

Voor de pompoen:

  • 1 pompoen (1,1 kilo)
  • 30 gram rucola
  • 150 gram labneh = dikke uitgelekte yoghurt (of zachte verse geitenkaas – dat gebruikte ik deze keer)
  • 10 gram dilleblaadjes
  • zout en peper

Maak eerst de salsa: Doe alle ingrediënten voor de salsa in een kom, roer er 1/4 theelepel zout door en zet opzij.

Snijd de pompoen doormidden (schillen is niet nodig) en in parten van 1,5 cm dik. Snijd de pitten eruit. Leg ze in een grote schaal, voeg 2 eetlepels olijfolie toe, 1/4 theelepel zout en royaal gemalen zwarte peper. Meng alles goed zodat de plakken met olie zijn omhuld.

Zet een geribbelde grillpan op hoog vuur en laat roodgloeiend worden. Gril de plakken pompoen in porties 2-3 minuten aan elke kant tot ze mooie grillstrepen hebben.

Leg de plakken pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze in de oven in ongeveer 15 minuten gaar worden. Haal uit de oven en laat (enigszins) afkoelen.

Schik de rucola en de plakken pompoen op een grote schaal en zet er dotjes labneh of geitenkaas op. Schep de walnotensalsa erover en bestrooi met dille. Sprenkel er eventueel nog wat olijfolie over.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

2 thoughts on “Pompoen met walnotensalsa

  1. Hoi Marianne Panneman, ik zou heel graag het recept gegrilde pompoen met walnotensalsa willen proberen, maar ik ben een beginneling in de keuken… Zou je me kunnen vertellen op hoeveel graden je de oven zet om de pompoen ca. 15 minuten te laten garen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s