Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Roergebakken witlof met sesamzaad

Een reactie plaatsen

Roergebakken witlof met sesamzaad bewerkt

Deze heerlijke roergebakken witlof eet je met wat mihoen of mie. Het is erg makkelijk te bereiden en supersnel klaar, ideaal dus voor een drukke dag.

Het recept stond onlangs in de kookrubriek van Sonja van de Rhoer in de Verdieping in Trouw.

Ingrediënten:

  • 8 stronkjes witlof
  • 1 eetlepel limoen- of citroensap
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1-2 teentjes knoflook, geperst of fijngehakt
  • 1 rode Spaanse peper, fijngesneden (zonder zaadjes)
  • 3 lente-uitjes, in ringetjes
  • 2 eetlepels (lichte) sojasaus
  • 2 eetlepels geroosterd sesamzaad
  • 4 hard gekookte eieren
  • Voor erbij: mihoen of eiermie

Maak de witlof schoon, snijd de stronkjes in de lengte in vieren en bedruppel ze met een deel van het limoen- of citroensap.

Verhit een wok en voeg de olie toe. Bak de knoflook al roerende 1 minuut. Voeg de witlof toe. Roerbak 4-5 minuten. Voeg de rode peper en de lente-uitjes toe. Schenk dan de sojasaus erbij en breng op smaak met de rest van het limoen- of citroensap.

Snijd de gepelde eieren in parten en leg op de witlof. Bestrooi voor het serveren met het geroosterde sesamzaad.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s