Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Sobanoedelsoep met paddenstoelen en gepocheerd ei

Een reactie plaatsen

sobanoedelsoep bewerkt

Een makkelijk, snel en lekker noedelsoepje!

Het recept stond onlangs in de Allerhande.

Ingrediënten (voor 2 personen !):

  • 180 gram Japanse sobanoedels
  • 2 bospaddenstoelenbouillontabletten
  • 200 gram paddenstoelenmelange
  • 50 gram radijsjes
  • 2 bosuitjes
  • 200 gram spinazie
  • eventueel wat sojasaus
  • scheutje azijn

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud water.

Breng 1 liter water met de bouillontabletten aan de kook.

Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukken. Voeg toe aan de bouillon.

Snijd de radijs in partjes en de bosui in ringetjes en zet opzij.

Breng een andere pan met water tegen de kook aan. Voeg een scheutje azijn toe. Pocheer hierin de eieren 4-5 minuten.

Voeg de spinazie nu toe aan de bouillon met paddenstoelen en laat slinken.

Verdeel de noedels, radijs en bosui over 2 ruime kommen of diepe borden. Schenk de bouillon met de paddenstoelen en spinazie erover. Schep in elke kom een gepocheerd ei. Serveer direct. Voeg eventueel naar smaak wat sojasaus toe.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s