Deze geroosterde tortilla’s met zwartebonenpuree, geroosterde zoete aardappel en avocado-limoencrème zijn echt erg lekker!!! Ik ga het snel weer maken, want het smaakt echt té goed. En dan koop ik een oranje zoete aardappel in plaats van een witte, want dan ziet het er nog mooier uit!
Het recept is van Alissa Saenz van Connoisseurus Veg.
Ingrediënten:
N.B. als lunchgerecht is één tortilla per persoon prima, maar als hoofdgerecht lust je er zeker 2 per persoon!
Voor de geroosterde zoete aardappelen:
- 1 grote zoete aardappel, geschild en in dobbelsteentjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel chilipoeder
- 1/4 theelepel zout
Voor de avocado-limoen crème:
- 60 ml soja- of amandelmelk
- ongeveer 10 gram verse koriander
- 2 eetlepels limoensap
- 1/4 theelepel zout
- 1 rijpe avocado
Voor de gebakken zwarte bonen:
- 1 blik zwarte bonen (à 400 ml), uitgelekt en afgespoeld
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 1 eetlepel limoensap
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1/4 theelepel zout
- 1/4 theelepel peper
Voor de tostada’s (geroosterde tortilla’s)
- 6 maistortilla’s
- 2 theelepels olijfolie
- snufje zout
- ongeveer 100 gram sla in reepjes (ijsbergsla of andere sla)
Maak de geroosterde aardappelen
Verhit de over op 200 graden. Roer de aardappelblokjes om met de olijfolie, de chilipeper en het zout en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaats. Rooster in ongeveer 20-25 minuten gaar en knapperig, keer halverwege om.
Maak de avocado-limoen crème
Doe, terwijl de aardappelen roosteren, alle ingrediënten in een blender en pureer ze tot een mooie crème. Zet apart.
Maak de gebakken zwarte bonen
Verhit de olie in een hapjespan, voeg de ui toe en bak 5 minuten. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuutje mee. Voeg de zwarte bonen, limoensap, komijnpoeder en zout en peper toe. Bak nog 2 minuten. Verwijder van het vuur. Pureer de bonen met een vork tot een grove puree. Voeg wat water toe als de puree te dik wordt.
Maak de tostada’s
Smeer beide kanten van de tortilla’s met een beetje olijfolie in en strooi er een beetje zout over. Plaats ze op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif ze bij de aardappelen in de oven zodra de aardappelen nog 10 minuten te gaan hebben. Bak de tortilla’s tot ze licht gebruind zijn en knapperig.
Serveren
Leg op ieder bord een tortilla, besmeer met de zwarte bonenpuree, doe er wat sla over, daarop de zoete aardappelblokjes en bovenop komt de avocado-limoencrème. Eet smakelijk!
26 maart 2016 om 16:54
Bij het maken van mijn boodschappenlijstje merkte ik dat de avocodo ontbrak. Even opgezocht: in het oorspronkelijke recept behoort een rijpe avocado tot de ingrediënten voor de avocado-limoencrème.
28 maart 2016 om 19:31
Dank voor je reactie Annemarie. Inmiddels heb ik de avocado toegevoegd aan de ingrediënten! Ik hoop dat je van de tostada’s hebt genoten! artelijke groet, Marianne
16 april 2017 om 14:14
Dit recept is dus voor 3 personen als ik het goed begrijp. Lijkt me erg lekker. Ga het snel een keer maken.
17 april 2017 om 20:12
Klopt Annelies, als je het als hoofdgerecht eet zou ik kiezen voor 2 tortilla’s per persoon. ’t Hangt natuurlijk altijd af van het formaat van de tortilla’s én van hoe groot de trek van de eters is…. Eet lekker !