Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Zoete aardappel- en zwartebonentostada’s met avocado-limoencrème

4 reacties

taco's bonenpuree avocdo bewerkt

Deze geroosterde tortilla’s met zwartebonenpuree, geroosterde zoete aardappel en avocado-limoencrème zijn echt erg lekker!!! Ik ga het snel weer maken, want het smaakt echt té goed. En dan koop ik een oranje zoete aardappel in plaats van een witte, want dan ziet het er nog mooier uit!

Het recept is van Alissa Saenz van Connoisseurus Veg.

Ingrediënten:

N.B. als lunchgerecht is één tortilla per persoon prima, maar als hoofdgerecht lust je er zeker 2 per persoon! 

Voor de geroosterde zoete aardappelen:

  • 1 grote zoete aardappel, geschild en in dobbelsteentjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1/4 theelepel zout

Voor de avocado-limoen crème:

  • 60 ml soja- of amandelmelk
  • ongeveer 10 gram verse koriander
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 rijpe avocado

Voor de gebakken zwarte bonen:

  • 1 blik zwarte bonen (à 400 ml), uitgelekt en afgespoeld
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper

Voor de tostada’s (geroosterde tortilla’s)

  • 6 maistortilla’s
  • 2 theelepels olijfolie
  • snufje zout
  • ongeveer 100 gram sla in reepjes (ijsbergsla of andere sla)

Maak de geroosterde aardappelen

Verhit de over op 200 graden. Roer de aardappelblokjes om met de olijfolie, de chilipeper en het zout en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaats. Rooster in ongeveer 20-25 minuten gaar en knapperig, keer halverwege om.

Maak de avocado-limoen crème

Doe, terwijl de aardappelen roosteren,  alle ingrediënten in een blender en pureer ze tot een mooie crème. Zet apart.

Maak de gebakken zwarte bonen

Verhit de olie in een hapjespan, voeg de ui toe en bak 5 minuten. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuutje mee. Voeg de zwarte bonen, limoensap, komijnpoeder en zout en peper toe. Bak nog 2 minuten. Verwijder van het vuur. Pureer de bonen met een vork tot een grove puree. Voeg wat water toe als de puree te dik wordt.

Maak de tostada’s

Smeer beide kanten van de tortilla’s met een beetje olijfolie in en strooi er een beetje zout over. Plaats ze op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif ze bij de aardappelen in de oven zodra de aardappelen nog 10 minuten te gaan hebben. Bak de tortilla’s tot ze licht gebruind zijn en knapperig.

Serveren

Leg op ieder bord een tortilla, besmeer met de zwarte bonenpuree, doe er wat sla over, daarop de zoete aardappelblokjes en bovenop komt de avocado-limoencrème. Eet smakelijk!

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

4 thoughts on “Zoete aardappel- en zwartebonentostada’s met avocado-limoencrème

  1. Bij het maken van mijn boodschappenlijstje merkte ik dat de avocodo ontbrak. Even opgezocht: in het oorspronkelijke recept behoort een rijpe avocado tot de ingrediënten voor de avocado-limoencrème.

    • Dank voor je reactie Annemarie. Inmiddels heb ik de avocado toegevoegd aan de ingrediënten! Ik hoop dat je van de tostada’s hebt genoten! artelijke groet, Marianne

  2. Dit recept is dus voor 3 personen als ik het goed begrijp. Lijkt me erg lekker. Ga het snel een keer maken.

  3. Klopt Annelies, als je het als hoofdgerecht eet zou ik kiezen voor 2 tortilla’s per persoon. ’t Hangt natuurlijk altijd af van het formaat van de tortilla’s én van hoe groot de trek van de eters is…. Eet lekker !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s