Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Geroosterde pompoen met parmezaan

Een reactie plaatsen

geroosterde pompoen met parmezaan bewerkt

Deze geroosterde pompoen heeft een kruidig brood-parmezaansekaas-korstje – erg lekker!
Eet er geroosterde aardappelen, pasta of goed brood bij.

Het recept komt uit de laatste Allerhande.

Ingrediënten:

  • 1 (fles)pompoen
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1,5 eetlepel Italiaanse kruiden, gedroogd
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 100 gram panko (= Japans broodkruim, te koop bij o.a. de AH)

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de pompoen en snijd in parten. Verwijder zaden en draderige binnenkant. Snijd de parten in dunne plakken van 1 cm breed.

Verdeel de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi met een halve eetlepel kruiden, peper en eventueel wat zout. Bak de pompoen in 20 minuten gaar.

Rasp ondertussen de kaas. Rasp de gele schil van de citroen. Meng de panko, kaas, rest van de kruiden, rest van de olie en de citroenrasp. Breng op smaak met peper en wat zout.

Verdeel het panko-kaasmengsel over de pompoen 10 minuten vóór het einde van de baktijd. Neem de pompoen, als de baktijd voorbij is, uit de oven en verdeel over een schaal.

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s