Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Risotto van freekeh met paddenstoelen en paprika

Een reactie plaatsen

risotto van freekeh bewerkt

Freekeh is een graansoort, het is jonge groene, licht geroosterde tarwe en blijkt erg geschikt om risotto mee te maken. Deze risotto met gebakken paddenstoelen, parmezaan en mozarella smaakt heerlijk! Het recept komt uit het magazine van de Ekoplaza.

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 250 gram freekeh, afgespoeld (wij gebruikten met z’n 3-en een pak van 200 gram en aten dat helemaal op)
  • 100 ml droge witte wijn
  • ongeveer 500 ml groentebouillon
  • 300 gram gemengde paddenstoelen, kleingesneden
  • halve eetlepel boter
  • klein handje verse groene kruiden, kleingesneden
  • 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 bol mozzarella, in dunne plakjes
  • 2 gegrilde rode paprika’s, zelf gegrild of uit een pot, in repen (ik koos voor een pot)
  • handvol basilicumblaadjes

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verhit de olie en bak de ui en knoflook glazig. Voeg de freekeh en de wijn toe. Roer tot alle wijn is opgenomen en voeg een scheut bouillon toe. Voeg, al roerend, steeds een nieuwe scheut bouillon toe als de vorige geabsorbeerd is, net zolang tot de freekeh gaar is (15-20 minuten).

Bak intussen in een koekenpan de paddenstoelen tot het vocht verdampt is. Voeg dan de boter toe en bak de paddenstoelen snel bruin.

Roer de paddenstoelen, verse kruiden en parmezaan door de risotto. Verdeel de helft van de risotto over een kleine ovenschaal (18 x 20 of zo), leg daar de plakjes mozarella op, de paprikareepjes (bewaar er een paar voor de garnering), een beetje basilicum en eindig met de rest van de risotto. Zet ongeveer 10 minuten in de oven.

Haal de risotto uit de oven, schep op de borden en garneer met nog wat reepjes paprika en basilicumblaadjes.

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s