Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Spruiten met appel en hazelnoten

Een reactie plaatsen

spruitjes hazelnoten bewerkt

Dit is een erg lekkere en makkelijke manier om spruitjes te bereiden. Beetgaar koken en dan nog even meebakken met appel en wat ahornsiroop. Geroosterde hazelnoten erover en…jammie! Wij aten er in de oven geroosterde aardappelen bij!

Het recept komt uit de laatste Allerhande.

Ingrediënten:

  • 95 gram hazelnoten
  • 700 gram schoongemaakte spruiten
  • 2 appels
  • 30 gram boter
  • 2 eetlepels ahornsiroop

Verhit een koekenpan zonder olie en rooster de hazelnoten 3 minuten op middelhoog vuur. Laat afkoelen en hak grof.

Halveer de spruitjes en kook ze in 6 minuten beetgaar.

Snijd ondertussen de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in de lengte in plakken van een halve cm breed.

Smelt de boter in een grote koekenpan en bak de appel met de ahornsiroop 3 minuten. Voeg de spruiten toe, schep om en breng op smaak met peper en zout. Schep op een schaal en garneer met de hazelnoten.

Tip: ook lekker met gebakken vegetarische spekjes!

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s