Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Zoete aardappelgratin met bosui

Een reactie plaatsen

zoete aardappelgratin bewerkt

Heerlijk smaakt deze gratin van zoete aardappel, bosui en Parmezaanse kaas. Makkelijk te maken, iedereen vindt het lekker, het ziet er mooi uit – kortom, ook zeer geschikt voor de feestdagen!

Eet het samen met een lekker groentegerecht en/of een salade!

Het recept komt uit de Allerhande.

Ingrediënten:

  • 1 kilo zoete aardappelen
  • 3 bosuitjes
  • 1 rode peper
  • 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 250 ml slagroom
  • 1 theelepel zout
  • ovenschaal 15 x 25 cm

Verwarm de oven voor op 190 graden. Schil de aardappelen en snijd ze in de keukenmachine in flinterdunne plakjes. Snijd ook de bosuitjes in dunne ringetjes.

Verwijder de steelaanzet van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in dunne ringetjes.

Schep de aardappelplakjes om met de bosui, rode peper, kaas, slagroom en het zout.

Doe in de ovenschaal en druk licht aan. Bak de gratin ongeveer 35 minuten in de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s