Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Rijst met citroen en geroosterde amandelen

Een reactie plaatsen

rijst met kaneel en citroen bewerkt

Deze geurige, elegante rijst smaakt heerlijk bij allerlei stoofschotels en curry’s. De rijst is eenvoudig te maken!

Het recept komt uit Vegarabia van Greg & Lucy Malouf.

Ingrediënten:

  • 300 gram basmatirijst
  • 30 ml olie
  •  flinke klont boter
  • kwart kaneelstokje
  • 5 kardemompeulen, gekneusd
  • 1 steranijs
  • 2 laurierblaadjes
  • reepjes schil en sap van een halve citroen
  • dun reepje sinaasappelschil
  • 450 ml water
  • 30 gram amandelschaafsel
  • een paar handenvol korianderblad, in dunne reepjes

Spoel de rijst een paar keer af totdat het water helder is. Schud er zoveel mogelijk water uit en zet even apart.

Verhit de olie en boter in een pan op middelhoog vuur. Doe de rijst erbij, roer de specerijen, de laurierblaadjes, de citroen- en sinaasappelschil erdoor en voeg daarna het water en het citroensap toe. Breng aan de kook en zet het vuur meteen laag. Laat met een deksel op de pan 15 minuten zachtjes koken.

Haal de pan van het vuur en roer vlot door om de rijst luchtig te maken. Dek de pan af met een schone theedoek en doe het deksel erop. Laat 5-8 minuten stomen: het vocht wordt opgenomen door de theedoek waardoor de rijst luchtiger wordt.

Verhit intussen een koekenpan en rooster de amandelen in 3-4 minuten al roerend egaal goudbruin.

Roer de rijst nog een keer door met een vork. Doe in een schaal en bestrooi met de geroosterde amandelen en koriander.

(Vis bij het opscheppen of eten de specerijen er uit.)

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s